Στο διάστημα από 16 Μαΐου – 6 Ιουλίου 2018, όσοι εκ των προπτυχιακών φοιτητών ενδιαφέρονται να σιτίζονται δωρεάν σε Κοζάνη και Φλώρινα το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας https://web.uowm.gr/applications. Συγκεκριμένα: α) η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης ξεκινάει στις 16 Μαΐου 2018 και ολοκληρώνεται στις 5 Ιουλίου 2018 και ώρα 24:00 και β) η υποβολή των δικαιολογητικών μαζί με την ηλεκτρονική  αίτηση ξεκινάει στις 16 Μαΐου 2018 και ολοκληρώνεται στις 6 Ιουλίου 2018 και ώρα 14:30.

Η αίτηση μαζί με τα παρακάτω δικαιολογητικά θα κατατεθούν στο Τμήμα Ακαδημαϊκών Θεμάτων (αφορά τους φοιτητές των Τμημάτων της Κοζάνης) (Πάρκο Αγίου Δημητρίου, 2οςόροφος, υπόψη κα Παγκάκου Παναγιώτα τηλ. 2461056292) και στην κα Χριστίνα Γρηγοριάδου (Γραφείο 101 της Παιδαγωγικής Σχολής, για τους φοιτητές της Φλώρινας) κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα.

Δικαιολογητικά τα οποία δεν συνοδεύονται από εκτύπωση της ηλεκτρονικής αίτησης ή δεν
είναι πλήρη δεν γίνονται δεκτά.

Ακόμη, στην ίδια ιστοσελίδα οι φοιτητές θα πρέπει να εισάγουν μία φωτογραφία τύπου ταυτότητας. H φωτογραφία θα πρέπει να είναι πρόσφατη, έγχρωμη, σε ουδέτερο φόντο και να απεικονίζει ευκρινώς μόνο το πρόσωπο του δικαιούχου φοιτητή. Η φωτογραφία θα πρέπει να τηρεί τους παρακάτω κανόνες:

  • Οι διαστάσεις πρέπει να είναι τουλάχιστον 240 x 240 pixels
  • Ο τύπος της φωτογραφίας πρέπει να είναι jpg
  • Το μέγεθος της φωτογραφίας δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2MB

Υποσημείωση: Όποιος φοιτητής/τρια δεν υποβάλλει ηλεκτρονικά φωτογραφία δεν θα έχει δικαίωμα να υποβάλλει ηλεκτρονικά αίτηση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Γενικά
Κατατίθενται από όλους τους ενδιαφερόμενους για δωρεάν σίτιση:

  1. Αντίγραφο ηλεκτρονικής αίτησης υπογεγραμμένη από το/τη φοιτητή/τρια.
  2. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (να έχει εκδοθεί μέσα στο τελευταίο εξάμηνο).
  3. Αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας του/της φοιτητή/τριας.
  4. Έγγραφο δημόσιας αρχής ή υπηρεσιών ή λογαριασμών οργανισμών κοινής ωφέλειας, από το οποίο να προκύπτει ο τόπος μόνιμης κατοικίας του/της φοιτητή/τριας (π.χ. ΔΕΗ, ΟΤΕ).
  5. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986
  6. Αντίγραφο της οικογενειακής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2017 (έντυπο Ε1).
  7. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του φορολογικού έτους 2017.
    1. Φοιτητές/τριες που είναι κάτω των 25 ετών καταθέτουν:
      1. το οικογενειακό Ε1 και εκκαθαριστικό και
      2. το ατομικό Ε1 και εκκαθαριστικό, σε περίπτωση που υποβάλλουν και οι ίδιοι φορολογική δήλωση
    2. Φοιτητές/τριες που είναι άνω των 25 ετών καταθέτουν μόνο το ατομικό τους Ε1 και το εκκαθαριστικό τους

Για ειδικές περιπτώσεις (δικαιολογητικά ανά περίπτωση)
Κατατίθεται το αντίστοιχο από τα ακόλουθα δικαιολογητικά, εφόσον συντρέχει λόγος:

  1. Βεβαίωση σπουδών αδερφού/ής, ενεργού φοιτητή του πρώτου κύκλου σπουδών, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 του Ν. 4009/2011 (Α 195), εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου που φοιτά σε Πανεπιστήμιο ή Τ.Ε.Ι ή στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες ή στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), καθώς και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους.
  2. Βεβαίωση επιδότησης ανεργίας, από το υποκατάστημα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) στα μητρώα του οποίου είναι εγγραμμένος ο ίδιος, ο γονέας του ή ο/η σύζυγός του.
  3. Πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος που αποδεικνύει την πολυτεκνική ιδιότητα του/της φοιτητή/τριας.
  4. Αντίγραφο της πράξης συνταξιοδότησης που απονέμεται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 1897/90 σε περίπτωση φοιτητών/τριών που φέρουν την ιδιότητα του τέκνου θύματος τρομοκρατίας και δεν έχουν υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας τους.
  5. Πιστοποιητικό Υγειονομικής Επιτροπής, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας, το οποίο υφίσταται εν ισχύ κατά το έτος υποβολής της αίτησης,
    α) σε περίπτωση φοιτητών που οι γονείς τους ή τα τέκνα ή τα αδέρφια ή ο σύζυγος εμπίπτουν στην κατηγορία (στ) της παρ. 9 του άρθρου 1 της αριθμ. Φ5/68535/Β3/18-6-2012 ΚΥΑ.
    β) σε περίπτωση φοιτητών πασχόντων από σοβαρές ασθένειες που προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 35 του Ν. 3794/2009 (Α’ 156).
    Αν το πιστοποιητικό Υγειονομικής Επιτροπής δεν διασαφηνίζει τα κινητικά προβλήματα, αλλά μόνο αναπηρία άνω του 67%, τότε συμπληρωματικά απαιτείται ιατρική γνωμάτευση από Δημόσιο Νοσοκομείο, με υπογραφή και σφραγίδα Διευθυντού είτε Κλινικής Ε.Σ.Υ. ή Εργαστηρίου ή Πανεπιστημιακού Τμήματος αντίστοιχα, που θα βεβαιώνει ότι η συγκεκριμένη αναπηρία που πιστοποιείται από την Υγειονομική Επιτροπή προκαλεί ή συνδέεται με σοβαρά κινητικά προβλήματα.
  6. Ληξιαρχική πράξη γέννησης του φοιτητή/τριας,εάν εμπίπτει στις κατηγορίες των:
    α) Απορφανισθέντων φοιτητών/τριών από τον ένα ή και από τους δύο γονείς, εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας τους ή
    β) Φοιτητών/τριών που φέρουν την ιδιότητα του τέκνου άγαμης μητέρας με τουλάχιστον ένα μη αναγνωρισθέν τέκνο, το οποίο ή τα οποία δεν έχουν υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας τους.
  7. Ληξιαρχική πράξη θανάτου αποβιώσαντος γονέα, εφόσον ο φοιτητής δεν έχει υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας του.

Δεν υποβάλλουν αίτηση:

  1. Οι ενεργοί φοιτητές που έχουν ξεπεράσει τα Ν+2 έτη φοίτησης, σύμφωνα με την αριθμ.
    Φ5/68535/Β3/2012 ΚΥΑ και το άρθρο 2 παρ. γ του Ν. 4009/2011 και
  2. Όσοι φοιτούν για απόκτηση 2ου πτυχίου.