ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών (Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος) της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας υπό το συντονισμό του Προέδρου του Τμήματος κυρίου Φροντιστή Ζαχαρία, Αναπληρωτή Καθηγητή, διοργανώνει δράσεις στο πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης 2019 (European Sustainable Development Week – ESDW 2019), για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και να αναδείξει τους 17 παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Ειδικότερα 44 φοιτητές του 2ου έτους, στο πλαίσιο του μαθήματος «Οικολογία» υπό το συντονισμό του διδάσκοντα Δρ. Μανώλη Ευάγγελου, υλοποιούν  την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 και ώρα 18:00-21.30 στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης μικρά ομαδικά project με το γενικό τίτλο «Επ-ΟΙΚΟ-δομητικά δρώμενα στην πόλη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης». Όλα τα ομαδικά project εστιάζουν στους 17 παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης ενώ η θεματολογία τους, που ανανεώνεται κάθε χρόνο, αντλείται από την Οικολογία και το Περιβάλλον. Η συγκεκριμένη δράση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ESDW https://www.esdw.eu/ μαζί με χιλιάδες άλλες δράσεις που διοργανώνονται πανευρωπαϊκά στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης 2019.

Επίσης, φοιτητές του 4ου  έτους, στο πλαίσιο του μαθήματος «Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών» υπό το συντονισμό της διδάσκουσας Δρ. Μαρκογιαννάκη Όλγας, θα παρουσιάσουν τις εργασίες (posters) που δημοσίευσαν με διδάσκοντες του Τμήματος στο 5ο Διεθνές Συνέδριο για την Πολιτική Προστασία και τις νέες Τεχνολογίες, Safe Kozani 2018, που συνδιοργανώθηκε και από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά στην Κοζάνη.

Οι παραπάνω δράσεις αποτελούν πρωτοβουλία του Τμήματος και του Πανεπιστημίου προκειμένου να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και να ενισχύσουν την παρουσία τους στην κοινωνία. Η παρουσία σας θα δυναμώσει τις προσπάθειές μας για την προστασία του Περιβάλλοντος. Ο αγώνας για έναν βιώσιμο πλανήτη είναι ευθύνη όλων.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος

Ζ. Φροντιστής , Αναπληρωτής Καθηγητής Π.Δ.Μ

Αφίσα εκδήλωσης: